Cottonfields
Guitar

Om bandet

Bandet, musikken & historien

 

Bandet er en blanding af barndommens musikundervisning, glæden ved at spille og fornøjelsen ved at spille sammen. Vi befandt os alle fire en del af barndommen og ungdommen i de to nabosogne Sdr. Bjert og Sdr. Stenderup sydøst for Kolding, hvor miljøet for musik, kultur og samfundsdebat altid har været højt prioriteret.

 

Da ”pigtrådsmusikken” rullede ind over landet i starten af tresserne, spillede vi i de små, nye bands i lokalområdet. Det var på den tid – da The Beatles slog igennem, at den akustiske musik blev afløst af elektriske guitarer med forstærkere og alt, hvad der kunne spille højt – til tider for at camouflere den manglende kvalitet. Senere, i gymnasietiden blev det den politisk inspirerede – og også den lidt blødere musik, der fangede os.

 

Vi har alle fire spillet lidt af hvert, men er nu – mange år senere – i bandet ”Cottonfields” mest koncentreret om de gamle folk-numre, ballader, country musik og blues, der kom frem i tresserne og halvfjerdserne.

 

Kris Kristoffersen, Willie Nelson, Roy Orbinson, Bruce Springsteen, Bob Dylan, John Denver og Huddie Leadbelly, er blot nogle af de kunstnere, hvis musik vi har taget op. I ungdommens tid tog vi også mange amerikanske protestsange til os, deriblandt We Shall Overcome og If You Miss Me at the Back of the Bus. De gik af mode, da ligestillingen blev indført i sydstaterne, men så kom Dr. Hook ind i billedet. Hans stil var helt ny for os, og vi tog mange af hans fantastiske sange til os, hvilke Shel Silverstein i øvrigt har skrevet flere af, og som stadig fylder rigtig meget i vores repertoire. Endvidere blev Johnny Cash verdenskendt med en lang liste af fremragende sange, som vi ligeledes har lært at spille.

 

Udover de amerikansk inspirerede toner, så indeholder sætlisten flere gode danske ballader af bl.a. Benny Holst, Benny Andersen, Four Jacks og Poul Dissing. Herunder flere gamle evergreens som Oppe på bjerget og Sidder på et Værtshus, hvoraf sidstnævnte blev udødeliggjort af Papa Bues Liller. Endelig har vi nogle få numre, som oprindeligt var på svensk, og et begrænset antal irske folkemelodier.

 

Se under fanen ”Repertoire”, hvis du ønsker at vide lidt mere om vores musik.

 

Cottonfields består af John Hermansen, Johannes Bogh, Orla Kruse og Sven Rørbæk.

 

Instrumenter & sang:

John: Forsanger og rytmeguitar

Johannes: Klaver, banjo, mundharmonika og korsang

Orla: Singleguitar og korsang

Sven: Basguitar

 

 

 

Tilbage til forsiden